Contact

Japoniškas dešrelių menas
Japoniškas dešrelių menas - Copy.ppsm.zi
Compressed Archive in ZIP Format 251.3 KB

Velykiniai kiaušiniai

Reikės:

·         1 žalias kiaušinis;

·         kelių rūšių želės;

·         vaisių.

1.      Kiaušinio smailiajame gale padarykite skylutę, kad išbėgtų jo vidus.

2.      Vaisius supjaustykite nedideliais kubeliais, kad tilptų į kiaušinio vidų.

3.      Kiekvieną želės pakelio turinį ištirpinkite atskirose stiklinėse virinto vandens ir įpilkite juos įkiaušinio vidų.

4.      Kartu su žėle sudėkite ir supjaustytus vaisius.

5.      Kiaušinius palikite sustingti skylute į virus, kad neišbėgtų želė.

6.      Kai kiaušinio turinys sustings, aplupkite jį.

 

 

Indeliai  želei

Papuoškime stalą
Papuoškime stalą.pps
Microsoft Power Point Presentation 1'003.5 KB

Kokios UŽGAVĖNĖS be blynų! Gal patiks Gustavo receptas?

Ar teko ragauti AMERIKIETIŠKUS blynus?

Dianos receptai

Diana su visomis “T klasės” mokinėmis dalinasi savo išbandytais valgių receptais

Ačiū Dianai!

Gero pasisekimo gaminant!

 

 

Dianos valgių receptai
Receptai_T klasės_ mokiniams.docx
Microsoft Word Document 71.9 KB

http://public.fotki.com/dianos-skanestai/

Kaip atskirti  kiaušinių trynius nuo baltymų?

 

Beatos virtuvė: gražiausių kepinių asorti

Man tikrai smagu dalintis specialiai jums sukurta elektronine knyga, kurioje surinkau gražiausius ir,leiskite nesikuklinti, gardžiausius kepinius. Čia rasite įvairių kepinių receptų, o išbandę visus, prižadu, tikrai tapsite rimtais kepėjais. Specialiai jums dar pridėjau oranžinį ir ypač gardų apelsinų ir migdolų pyragą. Įsitikinsite – jis tikrai nepaprastas. Drėgnas, gardus, kvapnus ir jaukios spalvos.

Žinau, kad mes visi esame labai užsiėmę, gyvename įdomiai, bet tuo pačiu ir nežmoniškai greitai, todėl akivaizdu, kad ne visada turime laiko kepti tortus, pyragus ir duoną. Visus, kurie sako „oi, neturiu laiko“, aš noriu padrąsinti: pamėginkite, viskas yra paprastai įgyvendinama ir įmanoma, o laikas, kurį praleisite kurdami kažką naujo ir netikėto bei dalindamiesi rezultatu su artimaisiais ar draugais, teigiamomis emocijomis jums atsipirks šimteriopai.

Kiekvienas gali išsikepti tortą – tą jau įrodėme, pabandykite ir jūs. O jūsų rankomis keptas pyragas svečiams ir kaimynams bus pats geriausias, nes į kepinius juk sudedame daugiau nei vien surašytus ingredientus. Tad kviečiu jus kepti nedelsiant ir dalintis savo kepiniais su brangiais žmonėmis.

Gyvenkite skaniai, sočiai ir dosniai.

Geriausi linkėjimai ir iki malonaus!

Beata

Beatos virtuvė: gražiausių kepinių asorti
Beatos kepiniai.pdf
Adobe Acrobat Document 8.1 MB

Ingridos GREITI AGUONINIAI KEKSIUKAI

Reikės:

2 kiaušiniai
1 indelis kondensuoto pieno
120g miltų
70-80g aguonų
1 kupinas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Kondensuotą pieną sumaišyti su kiaušiniais.
Miltus ir kepimo miltelius persijoti ir sumaišyti su kondensuoto pieno ir kiaušinių mase. Tešlą supilti į keksiukų formeles (nepripilti iki pat viršaus, palikti apie 1cm). 
Įkaitinti orkaitę iki 180 ° C. Į įkaitintą orkaitę dėti paruoštus kepimui keksiukus. 
Kepti apie 20-25min., kol švelniai paruduos viršus.
Iškeptus keksiukus apibarstyti cukraus pudra arba aplieti tirpintu šokoladu.
Skanaus!

Ingrida Meškauskienė

 

 

Dianos  ŠVENTINIAI KEKSIUKAI

Receptas Kalėdiniame kepinių konkuse (organizuotame Maisto klubo) užėmė   3  vietą. Sveikiname Dianą!

 

10 vnt didelių keksiukų

 

Reikės:

210 g miltų

5 g kepimo miltelių

5 g malto imbiero

1 g kvapiųjų juodųjų pipirų

1 g muskato riešuto

1 g druskos

55 g kambario temperatūros sviesto

100 g rudojo cukraus

130 g agavos sirupo

2 kiaušiniai

115 g pieno

Kremui:

125 g filadelhpia sūrio

125 g kambario temperatūros sviesto

250 g cukraus pudros

Vanilinio cukraus pagal skonį

Cinamono pagal skonį

Kitas kremo receptas:

300 g. grietinėlės

3-4 šaukštai cukraus pudros

Paruošimo eiga:

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, imbieru, pipirais, muskato riešutu, druska.

Sviestas išsukamas su ruduoju cukrumi, tada įmaišomi kiaušiniai suplakti su agavo sirupu. Tada palaipsniui sudedame miltus ir pieną, tačiau ne viską iš karto, o dalimis. Plakama, kol masė tampa vientisa. Orkaitę  įkaitinameiki  180 laipsnių,  sudedame tešlą į keksiukams skirtą kepimo formą ir kepame 15-20 min,  kol įkišus pagaliuką į keksiukus prie  jos nelimpa tešla. 

 Ruošiame kremą: sviestą išsukame su cukraus pudra iki baltumo, įdedame vanilinio cukraus, cinamono ir sudedame sūrį. Viską plakame kol masė tampa vientisa ir tolygi. Kremą atšaldome iki tinkamos dekoravimui konsistencijos. Šaldome apie   1-2 val.

Grietinėlės  kremui reikia tiesiog gerai išplakti grietinėlę su cukraus pudra.

SKANAUS!

Diana Banienė

Mokyklos kapeliono Domingo Avellaneda Cabanillas

sausainių “Cantuccini” receptas

250 g miltų

180 g cukraus

2 pakeliai vanilinio cukraus

1 šaukštelis kepimo miltelio

Trupi druskos

25 g sviesto

2 kiaušiniai

175 g migdolų riešutų

½ migdolų skonio (skysčio)

 

1.      Visus produktus sumaišyti ir išminkyti tešlą.

2.      Supjaustyti  mažas pailgas juosteles  ir kepti 15 min ant kepimo popieriaus  200 laipsnių temperatūroje.

3.       Truputį apkeptas (ne iki galo) juosteles  supjaustyti mažesniais gabalėliais ir vėl kepti 15 min ant kepimo popieriaus  200 laipsnių temperatūroje.